Sunday 9 May 2010

Children's Day / Cocuk Bayrami

 Since I have a little time before departure, I should just write down all I can. I'll be adding a video or two to this post later on.

5th of May is Children's Day in Japan, traditionally Boys' Day actually. We really hoped we could find an event where children flew their carp kites (Koinoboro), but we couldn't. So we went to see two events at two temples. The first one was a ceremony with archers. plenty of them were women. After a long prayer and explanations we saw them do their thing.


Ayrilmadan biraz vaktim olduguna gore yazabildigim kadar yazayim diyorum. Bu posta sonra birkac vidyo da eklerim.

5 Mayis, Japonya'da Cocuk Bayrami. Aslinda geleneksel olarak Oglan Bayrami. Biz de cocuklarin sazan baligi seklinde ucurtmalarini ucurduklari bir etkinlik bulmak istiyorduk ama bulamadik. Onun yerine iki ayri tapinakta iki ayri etkinlige gittik. Ilki okcularin seramonisiydi. Bircogu da kadindi. Uzun dualarindan ve daha uzun aciklamalardan sonra gosterilerine gectiler, biz de izledik.

 

After that we went to a temple up north to see a traditional horse race. The ceremonies and explanations were again very long, it had interesting rules we didn't understand much about, despite the explanations in English. I got a sunstroke.

Ardindan kuzeyde baska bir tapinaga gidip geleneksel bir at yarisi izledik. Ilginc kurallari olan bu yaris da pek seramonili ve uzundu. Ingilizce aciklamalara ragmen kurallari pek anlayamadik. Basima da gunes gecti.


No comments:

Post a Comment